صفحه اصلی / هنر / موسیقی / شب ترانه های گیلان در خانه فرهنگ گیلان
شرکت فیلم سازی سیکا فیلم
شب ترانه های گیلان در خانه فرهنگ گیلان

شب ترانه های گیلان در خانه فرهنگ گیلان

شب ترانه‌ های گیلان عصر جمعه ۲۹ دی ۱۴۰۲ توسط خانه‌ی فرهنگ گیلان در سالن اجتماعات سازمان نظام مهندسی گیلان با حضور خیل کثیری از اعضا، یاوران، علاقه‌مندان به موسیقی و چهره‌های مطرح آواز، ترانه‌سرایی و آهنگ‌سازی نظیر «ایرج خواجه امیری»، «علی جهاندار»، «هادی حمیدی»، «حسین قوامی»، «غلامرضا امانی»، «منوچهر ویسانلو»، «غلامرضا ورعی»، «محمد رنجبر معاف»، «حسن عشقی»، «محسن آریاپاد»، «محمدرضا خیرخواه»، «مصطفی رحیم پور»، «روزبه رخشا» و «بهرام کریمی» برگزار شد.

ششمین شب از شب‌های فرهنگی خانه‌ی فرهنگ گیلان که اختصاص به «شب ترانه‌ های گیلان» داشت با اجرای «شهرام دفاعی» شاعر و کاریکاتوریست آغاز شد. 

در ابتدای این نشست از «هوشنگ عباسی» شاعر، نویسنده و پژوهشگر دعوت به عمل آمد تا پیرامون موضوع «دوران در ترانه‌های گیلکی» سخنرانی کند. وی که نگاهی تاریخی و تحلیلی به وضعیت موسیقی در ایران و گیلان قبل از انقلاب و پس از انقلاب داشت، شرح مبسوطی از حضور چهره‌های موثر موسیقی در حوزه‌ی ترانه‌سرایی، آهنگسازی و خوانندگی ارایه کرد و گفت: چون موسیقی از سرشت انسان گرفته شده است، بنابراین متولیان امر باید توجه بیشتری به موسیقی خاصه موسیقی بومی – محلی داشته باشند و فضا را برای ارایه آثار فاخر باز کنند، چرا که بسیاری از آثار گذشتگان در آرشیو رادیو و تلویزیون خاک می‌خورد و امکان انتشار پیدا نکرده است و این آثار جزء فرهنگ و تمدن ما به شمار می‌آیند. همچنین عباسی از چهره‌های زن آواز گیلان به نام‌های ایران دفتری، سونا قفقازی، مریم قفقازی، هنگامه اخوان، نسرین، روح انگیز، لعیا شمس و… نام برد و تلاش آنها را ستود که مورد تشویق حضار قرار گرفت. 

در بخش دیگر برنامه از «بهرام کریمی» خواننده، ترانه‌سرا و تنظیم‌کننده آوازهای فولکلور به منظور اجرای چند اثر دعوت به عمل آمد، وی دو اثر با نام‌های «سُرخ وهار» و «سارای» را برای حضار اجرا کرد.

سپس از «صفر رمضانی» پژوهشگر، خواننده و سازنده‌ی سازهای ایرانی برای ایراد سخنرانی پیرامون موضوع «موسیقی فولک گیلان» دعوت به عمل آمد. وی پیرامون تفاوت موسیقی فولکلور گیلان و موسیقی سنتی ایران در بحث ریتم، گام و فواصل موسیقایی توضیحاتی را ارایه کرد؛ در ادامه نیز از زحمات «هوشنگ عباسی»، «صفر رمضانی» با تقدیم لوح سپاس و تندیس خانه فرهنگ گیلان تقدیر به عمل آمد.

شگفتی این نشست حضور سرزده‌ی «ایرج خواجه امیری» استاد آواز و موسیقی سنتی ایران بود که موجی از شور و نشاط را در سالن ایجاد کرد، و حضار برای چند دقیقه‌ای به میمنت حضور ایشان، وی را تشویق کردند.

شهرام دفاعی ضمن خوش آمدگویی به ایشان، از زحمات ارزشمند این هنرمند پیشکسوت تقدیر و تشکر به عمل آورد.

پس از آن از «فرامرز دعایی» خواننده، ترانه‌سرا و آهنگساز برای اجرای چند اثر دعوت به عمل آمد. این دعوت با تشویق بی‌نظیر حضار همراه شد. سرپرستی گروه این خواننده را «آرش عشقی» آهنگساز برعهده داشت و آقایان «رضا سعیدی» نوازنده گیتار، «افشین آراسته» نوازنده ی نی و «علی اطهری» نوازنده تنبک او را همراهی کردند. فرامرز دعایی که قرار بود به اجرای دو اثر خاطره‌ساز با نام‌های «بیا مره یاری بدن»، «به به به چه عجب یاد فقیران بوکودی» بپردازد با تشویق علاقه‌مندان، سومین اجرای خود را با نام «گلی جان» تقدیم مردم کرد. 

سپس در بخش تقدیر از مهمانان و پیشکسوتان موسیقی گیلان از آقایان  «محمدتقی پوراحمد جکتاجی»، «محسن نعمت‌خواه»، «رضا مجلسی»، «احمد قربان‌زاده»، «فرید فیروزی»، «پرویز فکرآزاد» و «جلال رنجبر پویا»،  به عنوان موسس، مدیرمسوول، رییس هیات مدیره و  یاور خانه‌ی فرهنگ گیلان دعوت به عمل آمد تا به جایگاه بیایند و ضمن تجلیل، لوح سپاس و تندیس خانه فرهنگ گیلان را به اساتید «علی جهاندار»، «هادی حمیدی»، «حسین قوامی»، «غلامرضا امانی»، «منوچهر ویسانلو»، «غلامرضا ورعی»، «محمد رنجبر معاف»، «حسن عشقی»، «محسن آریاپاد»، «محمدرضا خیرخواه»، «مصطفی رحیم پور»، «روزبه رخشا» و «بهرام کریمی» اعطا کنند.

در این بین «علی جهاندار» ردیفدان و خواننده آواز سنتی ایران به اجرای دو قطعه آواز سنتی به زبان تالشی و فارسی پرداخت که با استقبال پرشور علاقه‌مندان همراه شد؛ سپس به پیشنهاد ایشان استاد «ایرج خواجه امیری» به اجرای دو اثر خاطره انگیز پرداخت. همچنین «هادی حمیدی»، «محسن آریاپاد» و «مصطفی رحیم‌پور» نیز به اجرای اثر و ایراد سخنرانی پرداختند.

پایان بخش شب ترانه‌ های گیلان همراه شد با اهدای لوح خانه فرهنگ توسط فرهاد مهرانفر به روزبه رخشا و  اجرای چند اثر  که توسط استاد «روزبه رخشا» با نام‌های  لیلا – خوشه زردِ- بونه بونه – هَندِه امیدوارم و کیسه کیسه انجام گرفت.

درباره حامد اریب

این مطالب را نیز ببینید!

فیلم‌های چهل‌ و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر اعلام شدند

فیلم‌های چهل‌ و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر اعلام شدند

اسامی فیلم‌های حاضر در بخش‌های سودای سیمرغ، فیلم اولی‌ها و پویانمایی چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر اعلام شد.

تندیس نهمین دوسالانه‌ داستان کوتاه نارنج به گیلان آمد

تندیس نهمین دوسالانه‌ داستان کوتاه نارنج به گیلان آمد

دبیر نهمین دوسالانه‌ داستان کوتاه نارنج از برگزاری آیین پایانی این رویداد ادبی با شرکت داوران، معرفی برگزیدگان و با حضور پرشور اهالی هنر و علاقه‌مندان جهرم و سایر شهرستان‌ها در تالار فردوسی شهرستان جهرم خبر داد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شرکت فیلم سازی سیکا فیلم