صفحه اصلی / جامعه / اولین جلسه‌ی هم‌اندیشی انجمن دانش‌آموختگان دبیرستان شاهپور برگزار شد
شرکت فیلم سازی سیکا فیلم
دبیرستان-شاهپور

اولین جلسه‌ی هم‌اندیشی انجمن دانش‌آموختگان دبیرستان شاهپور برگزار شد

خبر اختصاصی، کادوس خبر:

اولین جلسه‌ی هم‌اندیشی انجمن‌ دانش‌آموختگان دبیرستان شهید‌ بهشتی (شاهپور) رشت صبح روز پنج‌شنبه ۳ مرداد ۱۳۹۸ با حضور اساتید، دانش‌آموختگان‌ و فرهنگ‌دوستان، در تالار اجتماعات این مدرسه برگزار شد.

در این مراسم، نادر جهان‌آرای، مدیر کل آموزش و‌ پرورش گیلان، ضمن اشاره به سابقه‌ی فرهنگی و آموزشی این دبیرستان، جشن صد سالگی آن را در مهرماه جاری، رویدادی بزرگ و ‌ارزشمند خواند و گفت: شخصیت‌های تاثیرگذاری که در این مدرسه تحصیل کرده‌اند، موجب ارتقای فرهنگی و علمی دبیرستان شهید بهشتی شده‌اند و بسیاری از آن‌ها در زمره‌ی افتخارآفرینان این کشور قرار دارند.

در ادامه، احمد سمیعی گیلانی، پدر ویراستاری نوین ایران‌، ضمن ابراز خوشنودی از حضور مجددش در دبیرستانی که برایش سراسر خاطره است، گفت: من از سال ۱۳۱۲ تا ۱۳۱۸ خورشیدی در این دبیرستان تحصیل کردم. در آن زمان در رشت ۵ مدرسه‌ی دولتی ابتدایی و چند مدرسه‌ی غیردولتی وجود داشت، اما در مقطع متوسطه، گیلان تنها دارای دو مدرسه بود که یکی از آن‌ها در رشت و دیگری در انزلی قرار داشت.

قدیمی‌ترین دانش‌آموخته‌ی دبیرستان شهید بهشتی رشت با اشاره به این که گواهی‌نامه‌ی ابتدایی در آن دوره، از امتیاز بالایی برخوردار بود، خاطرنشان نمود: در پایان مقطع ابتدایی، دانش‌آموزان در آزمون‌هایی شرکت می‌کردند که در پی آن  تنها حدود بیست درصد آن‌ها، صلاحیت ورود به دوره‌ی متوسطه را داشتند.تا

احمد سمیعی گیلانی، پدر ویراستاری نوین ایران‌
احمد سمیعی گیلانی، پدر ویراستاری نوین ایران‌

خاطره تحصیل

عضو پیوسته‌ی فرهنگستان زبان و‌ ادب فارسی، در ادامه با بیان این‌که آن سال‌ها، پایان تحصیلات در ایران دیپلم بود و دانشگاهی وجود نداشت، افزود: در سال‌های اواخر‌ سلطنت رضاشاه، محصلین دیپلمه، پس از گذراندن آزمون در تهران، جهت تحصیلات دانشگاهی به خارج از کشور اعزام می‌شدند. وقتی دانشگاه در ایران شکل گرفت، تحصیل‌کرده‌های ایرانی که پس از اتمام تحصیلات در خارج از کشور به ایران بازگشته بودند، در کسوت استاد مشغول به کار شدند. آن دوره مثل این روزها، تب دانشگاه، فوق لیسانس و‌ دکترا نبود و خیلی از دانش‌آموزان در میانه‌ی تحصیل وارد بازار کار و معمولا  ادامه دهنده‌ی حرفه‌ی پدرانشان می‌شدند.

وی در ادامه گفت: من پس از اخذ دیپلم، در امتحان ورودی دانشکده‌ی فنی دانشگاه تهران پذیرفته شدم، اما به دلیل علاقه‌ به ادبیات، رشته‌ی فنی را کنار گذاشتم و به تحصیل در رشته‌ی ادبیات فارسی دانشگاه تهران پرداختم. سمیعی گیلانی در ادامه  پیرامون وضعیت کنونی آموزش و‌ پرورش  و لزوم برنامه‌ریزی تحصیلی در راستای نیازهای روز جامعه صحبت نمود.

 از دیگر برنامه‌های این مراسم می‌توان به سخنرانی آرمون‌پور، از دبیران قدیمی دبیرستان شهید بهشتی، پخش کلیپی از عکس‌ها و فیلم های قدیمی و اجرای موسیقی اشاره نمود.

گفتنی است، دبیرستان ماندگار شهید دکتر بهشتی (شاهپور) رشت در سال ۱۲۹۸ خورشیدی با نام «متوسطه نمره یک» در سبزه میدان تاسیس شد و سپس در سال ۱۳۰۷ پس از تغییر نام به «شاهپور» به مکان سرخبنده انتقال یافت. این مدرسه در سال ۱۳۱۵ به محل فعلی واقع در خیابان آزادگان منتقل شد. این مدرسه پس از انقلاب اسلامی مدتی با نام آزادگان و پس از شهادت آیت الله بهشتی به  نام ایشان تغییر نمود.

تاریخ یک دبیرستان

بنای این دبیرستان در تاریخ ۲۶ آذر ۱۳۵۶ در فهرست آثار ملی ثبت و در تاریخ ۱۵ شهریور ۱۳۹۱ به عنوان تنها مدرسه‌ی «ماندگار» استان گیلان، از سوی شورای عالی وزارت آموزش و پرورش معرفی شد. لازم به ذکر است عنوان «ماندگار» به مدارسی اطلاق می‌شود که فعال و زنده بوده و قدمتی بیش از ۵۰ سال دارند.  از چهره‌های شاخصی که در این مدرسه تحصیل نموده‌اند، می‌توان به دکتر محمد معین، پروفسور فضل الله رضا، پروفسور عنایت الله رضا،  پروفسور محمود بهزاد، هوشنگ ابتهاج (سایه)، پروفسور مجید سمیعی، جعفر خمامی‌زاده و امثال آن اشاره نمود.

 گفتنی است به مناسبت یکصدسالگی دبیرستان ماندگار شهید بهشتی(شاهپور) رشت، جشن «یک سده فرهنگِ ماندگار» در  ۱۱ مهر ۱۳۹۸ برگزار خواهد شد.

درباره الهام کیانپور

کارشناس ارشد ایران شناسی پژوهشگر، شاعر و روزنامه‌نگار مجموعه شعر منتشر شده: قاصدک ها پیامبران من اند (١٣٨٨) لینک کانال در تلگرام: Tlgrm.me/farhangmardom

این مطالب را نیز ببینید!

گیلان اکو موزه‌ پهناور با میراث باستانی نهان در پس هزاره‌ها

گیلان اکو موزه‌ پهناور با میراث باستانی نهان در پس هزاره‌ها

باستان‌شناسی یا آرکِئولوژی (به فرانسوی Archéologie  ) اگرچه در تعریف روشنگری درباره تاریخ بشر است، اما امروز به دغدغه‌ای برای ارتقاء هویت تبدیل شده است و گیلان با مارلیک، لیارسنگ‌بن، گسکر، یسن دیلمان و غار ۲۳۰ هزار ساله‌اش قلمرویی روشن در تاریخ این شاخه از علوم اجتماعی است

کشف غار سه هزار ساله در جنگل‌های‌ گیلان

کشف غار سه هزار ساله در جنگل‌های‌ گیلان

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان از کشف غار سه هزار ساله درجنگل‌های هیرکانی دیلمان واقع در شرق استان خبر داد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شرکت فیلم سازی سیکا فیلم