صفحه اصلی / جامعه / این شهاب‌ سنگ به زمین نمی خورد
شرکت فیلم سازی سیکا فیلم
این شهاب‌ سنگ به زمین نمی خورد

این شهاب‌ سنگ به زمین نمی خورد

نویسنده: جاناتان اوکالاهان
مترجم: حامد اریب

حتما شما هم شنیده‌اید که یک شهاب‌ سنگ امروز، فردا، شاید هفته آینده یا حتی ماه آینده به سمت زمین می‌آید. و نگران هستید، آیا واقعاً به ما برخورد خواهد کرد؟ ، تمدن را خاتمه خواهد داد؟ ، آیا باعث ایجاد یک زمستان هسته‌ای خواهد شد؟­

نه نگران نباشید!

داستان‌های مربوط به سیارک‌هایی که به طور بالقوه به زمین برخورد می‌کنند در رسانه‌ها بسیار محبوب هستند. تقریباً هر هفته، ما می‌شنویم که چگونه یک سنگ فضایی غول پیکر مدار ما را آزار می‌دهد و همانطور که می‌دانیم شانس پایان دادن به زندگی را دارد.

وب‌سایت بازی‌های ویدئویی IGN ، هفته گذشته در توییتر خود نوشت: “ناسا تأیید کرده است که یک شهاب‌سنگ «احتمالاً خطرناک» با سرعت باورنکردنی به سمت زمین حرکت می‌کند. وب‌سایت سیاسی «هیل» داستان را بیشتر از پیش پیگیری کرد.

ناسا تأیید کرده است که یک سیارک بزرگتر از بلندترین سازه‌های دست ساز بشر که توانایی ایجاد زمستان هسته‌ای و انقراض جانداران رو زمین را دارد، با سرعتی تقریبا ۳۴،۰۰۰ مایل در ساعت در حال حرکت است .

این شهاب‌ سنگ به زمین نمی خورد

در حقیقت ، سیارکی به نام « ۲۰۰۲ PZ39 » در اوایل امروز ، شنبه ، ۱۵ فوریه، بر فراز زمین پرواز کرد و بسیار بزرگ بود – به گفته ناسا ، تقریبا ۴۴۰ تا ۹۹۰ متر. اما با فاصله ۵٫۷ میلیون کیلومتر یا ۱۵ برابر فاصله زمین تا ماه از کنار ما عبورکرد. در واقع خطری برابر با صفر درصد وجود داشت.

اما این داستانها دوباره و دوباره به وجود می‌آیند ، و مبارزه با آنها دشوار است. داستانهای مربوط به سیارک‌ها که ممکن است به زمین برخورد کنند، کلیک های زیادی می گیرند و اثر متقابل زیادی دارند. سلام آرماگدون را به خاطر دارید؟ بروس ویلیس را به خاطر می‌آورید؟ تبلیغات نامحدود. آنها یک هدف آسان برای ویراستارانی هستند که به دنبال دریافت اخبار سریع هستند.

از آنجا که بسیاری از سیارک‌ها در حال عبور از زمین هستند، اطلاعات در مورد آنها اغلب می تواند محدود باشد – ناسا قرار نیست هر رویداد را منتشر کند. تنها در فوریه ۲۰۲۰ بیش از دهها شهاب‌سنگ کوچک دیگر وجود دارند که می‌توانند به زمین نزدیک شوند.

ناسا اطلاعات کمی در مورد این شهاب‌سنگ‌ها- اندازه آنها، سرعت آنها و مسافتی که از کنار ما می‌گذرند، را در اختیار می‌گذارد. و برای هر کسی که نگاهی بیندازد، این اعداد می‌توانند نگران‌کننده به نظر برسند. این تکه های بزرگ سنگ با سرعت بسیار زیاد سفر می کنند! آنها همه ما را خواهند کشت!

این شهاب‌ سنگ به زمین نمی خورد

شاید کمکی به این موضوع نکند که ناسا هر شهاب‌سنگی را که در فاصله ۷٫۵ میلیون کیلومتری از سیاره ما عبور ‌کند را به عنوان «سیارک احتمالی خطرناک» «PHA» طبقه‌بندی می‌کند. این نام‌گذاری لزوماً مربوط به ریسک و تأثیر آنها در حال‌حاضر نیست، بلکه بستگی به قرارگیری مداری آنها در آینده خواهد بود. یک سیارک که مرتباً در مداری نزدیک به مدار ما حرکت می‌کند، ممکن است روزی مدار خود را کمی به سمت مسیر مدار زمین تغییر دهد. بنابراین، این به طور بالقوه خطرناک است.

ممکن است روزی به سختی در مسیر برخورد با یک شهاب‌ سنگ پایان دهنده تمدن قرار بگیریم، اما خوشبختانه در حال حاضر از هیچ شهاب‌ سنگ بزرگی در مسیر برخورد با زمین خبری نیست و یا اینکه ما هنوز، نمی‌دانیم. سیارک‌های نزدیک به زمین بر أساس یک رده‌بندی به نام مقیاس «تورینو» ارزیابی می‌شوند، صفر (در حقیقت احتمال تصادف وجود ندارد) تا ۱۰ (یک برخورد حتمی است، و همانطور که می‌دانیم آینده تمدن بشری را یک برخورد سیارکی تهدید می‌کند). و در حال حاضر هیچ سیارکی در رده‌بندی «تورینو» بالاتر از صفر نیست.

ولی همیشه اینگونه نبوده است. در دسامبر ۲۰۰۴، یک سیارک که در آن زمان با نام « ۲۰۰۴ MN4 » شناخته می‌شد و اکنون « ۹۹۹۴۲ آپوفیس» نامیده می‌شود ، در مقیاس تورینو به سطح ۴ رسید. مشاهدات حاکی از آن است که خطر بروز ضربه در ۱۳ آوریل ۲۰۲۹ به میزان ۲.۷ درصد خواهد بود. پیش‌بینی‌های بعدی، برخورد را در ۱۳ آوریل سال ۲۰۳۶ و با احتمال ضعیف ۱ به ۲۵۶۰۰۰ بیان داشتند. و خلاصه در سال ۲۰۱۳، براساس آخرین مطالعات صورت گرفته، احتمال برخورد « ۹۹۹۴۲ آپوفیس» با زمین رد شد. این بالاترین مقدار ریسک برخورد یک سیارک در مقیاس «تورینو»  تاکنون بوده است.

اما این همچنان یکی از بزرگترین تهدیدات مربوط به تأثیر  و احتمال برخورد سیارک‌ها با زمین در تاریخ ثبت شده است – احتمالاً یکی از این موارد است که رسانه‌ها می‌توانند یک روز با آن خبرسازی و شلوغ‌کاری کنند.

از آن زمان به بعد بحث‌هایی درمورد اینکه اگر سیارکی در مسیر ما حرکت کند، چه خواهیم کرد، درگرفت، یک ایده این بود که به سیارک در حال ورود به مدار ما، با یک موشک، ضربه‌ای بزنید تا مسیر خود را کمی تغییر دهد تا زمین از دست نرود. در دهه اول ۲۰۲۰ ، یک ماموریت مشترک بین ناسا وESA  با همین ایده،  آزمایشی را بر روی سیارکی انجام می‌دهد که خطرات کمی برای مدار ما ایجاد می‌کند.

این شهاب‌ سنگ به زمین نمی خورد

البته همیشه این خطر وجود دارد که سیارک‌های کوچکتر نیز به زمین آسیب برسانند. به عنوان مثال ، در سال ۲۰۱۳ ، شهاب مشهور «چلیابینسک» با اندازه ۲۰ متر در جو بالای روسیه منفجر شد و صدها نفر را مجروح کرد. این شهاب قبل از اینکه مورد اصابت قرار بگیرد، کشف نشده بود و منجر به بحث‌های بسیاری در مورد چگونگی بهبود ردیابی سیارک‌ها شد.

اما داستان‌های ترسناک که هشدار می‌دهند سیارک‌های قاتل که به طور ناگهانی به زمین برخورد می‌کنند ، کمکی نمی‌کنند. نوشتن این داستان‌ها بسیار آسان است ، شاید حتی بسیار سرگرم کننده، و اغلب به راحتی می‌توان داستان را به ناسا نسبت داد. گذشته از این ، آژانس فضایی آمریکا این سیارک را «خطرناک» نامیده است ، مگر نه؟

با این وجود، تحقیقات سریع، جستجوی سریع Google یا گفتگوی دقیق، حقیقت داستان را نشان خواهد داد. سپس این سؤال وجود دارد که آیا شما می خواهید آن را به هر حال کلیک کنید! یا می‌خواهید از یک رویکرد سنجیده‌تر استفاده کنید. دومی معمولاً کسی است که برنده می‌شود.

یکی از عناوین خبری روزانه درباره عبور سیارک گفت: «سیارک عظیم پس از روز ولنتاین روی زمین می‌چرخد.» دیگری گفت: «ناسا تایید می‌کند که سیارکی» احتمالاً خطرناک «فردا با خیال راحت از کنار زمین عبور خواهد کرد». سومین تیتر به صورت واقعی واقعی گفت: سیارک عظیم ۳۰۰۰ هزار تنی که می تواند مانند یک جنگ هسته‌ای همه جانبه باشد، «در صورت برخورد به زمین همه چیز را نابود خواهد کرد»

چنین داستان‌هایی ممکن است بی‌ضرر به نظر برسند، اما احتمالاً باعث نگرانی برخی خوانندگان می‌شوند. برای هرکسی که قبلاً درباره شهاب‌ سنگ نخوانده باشد، ممکن است که نگران این شود که یک صخره غول پیکر سیاره ما را  تهدید می کند و با فاصله بسیار کمی از مدار ما عبور می‌کند.

احتمالاً کارهای اندکی برای خنثی کردن این داستانها انجام می‌شود. اما شاید، شاید، دفعه بعد که یکی از این داستان‌ها به گردش در فضای مجازی می‌پردازند و در جستجوی گوگل ظاهر می‌شوند. فقط برای پیدا کردن حقیقت، بگذارید برخی از این نگرانی‌ها کاهش پیدا کنند. و بدانید که آن شهاب‌ سنگ که شما در مورد آن خوانده‌اید، تمدن را منقرض نمی‌کند، همانطور که ما می دانیم. این سیارک به مدا زمین نزدیک نمی شود و به زمین اصابت نخواهد کرد.

منبع: فوربس

درباره کادوس آوا

پایگاه‌خبری‌کادوس‌آوا ⭕️فرهنگی، هنری و اجتماعی 🔹صدای‌فرهنگ آی‌دی‌تلگرام: t.me/kadusava آی‌دی توییتر: kaduskhabar@

این مطالب را نیز ببینید!

گیلان اکو موزه‌ پهناور با میراث باستانی نهان در پس هزاره‌ها

گیلان اکو موزه‌ پهناور با میراث باستانی نهان در پس هزاره‌ها

باستان‌شناسی یا آرکِئولوژی (به فرانسوی Archéologie  ) اگرچه در تعریف روشنگری درباره تاریخ بشر است، اما امروز به دغدغه‌ای برای ارتقاء هویت تبدیل شده است و گیلان با مارلیک، لیارسنگ‌بن، گسکر، یسن دیلمان و غار ۲۳۰ هزار ساله‌اش قلمرویی روشن در تاریخ این شاخه از علوم اجتماعی است

کشف غار سه هزار ساله در جنگل‌های‌ گیلان

کشف غار سه هزار ساله در جنگل‌های‌ گیلان

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان از کشف غار سه هزار ساله درجنگل‌های هیرکانی دیلمان واقع در شرق استان خبر داد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شرکت فیلم سازی سیکا فیلم