صفحه اصلی / غذا / غذای گیلان|جوجه کباب ترش گیلانی
شرکت فیلم سازی سیکا فیلم
جوجه کباب ترش گیلانی

غذای گیلان|جوجه کباب ترش گیلانی

غذای گیلانی جوجه کباب ترش یا جوجه ترش یکی از لذیذترین غذاهای گیلانی است. طرز تهیه جوجه ترش شبیه به طرز تهیه کباب ترش گیلانی است اما با مرغ تهیه می شود.

مواد لازم برای جوجه کباب ترش گیلانی با سس انار :

سینه مرغ کبابی خرد شده ۱ کیلوگرم
رب انار ۴ قاشق سوپخوری
گردو آسیاب شده ۱۰۰ گرم
روغن زیتون ۲ قاشق سوپخوری
سیخ چوبی به میزان لازم

طرز تهیه جوجه کباب با سس انار :

درون ظرفی رب انار را بریزید.
بعد گردو را به آن اضافه کرده و مواد را با یکدیگر مخلوط کنید.
سپس روغن زیتون را به آن افزوده و هم بزنید تا مقداری رقیق شود.
سس آماده شده را روی سینه مرغ بریزید و آن را به سس آغشته کنید. بعد آن را حدود ۳ ساعت داخل یخچال قرار دهید تا طعم دار شود.
سینه مرغ طعم دار شده را به سیخ بکشید.
درون تابه ای مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید و بعد سیخ ها را داخل تابه بچینید، در آن را بگذارید و صبر کنید تا مغزپخت شود.

سپس در تابه را برداشته، سیخ ها را برگردانید تا طرف دیگر آن ها سرخ شود (یا می توانید آن را داخل فر کباب کنید؛ به این صورت که داخل سینی فر فویل قرار داده و آن را با مقداری روغن چرب کنید. سپس سیخ های آماده شده را روی سینی چیده و آن را با داخل فر از قبل با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد گرم شده، به مدت ۴۰ دقیقه قرار دهید تا بپزد، بعد گریل را روشن کنید تا روی جوجه نیز برشته شود. همچنین می توانید روی منقل با ذغال در فضای باز کباب کنید).

غذای گیلان جادوی طعم‌ها: جوجه کباب ترش گیلانی

ارزش غذایی

رب انار ترکیب ساده‌ای از آب انار، شکر و آبلیمو می‌باشد؛ بنابراین همان فوایدی که از آب انار بدست می‌آید از رب انار نیز می‌توان کسب کرد. آب انار حاوی آنتی اکسیدان و ویتامین‌های B. است که دارای فواید سلامتی بی شماری می‌باشد.
در حقیقت، انار خواص فراوانی داشته و طبیعتا رب حاصل از آن نیز بدون فایده نخواهد بود زیرا حدود ۱۰۰ سال است که دنیا به خواص انار و مصارف درمانی آن پی برده است.

یادتان باشد که وقتی رب این میوه تهیه می‌شود، پلی‌فنول و اسیدآلارژیک آن در اثر حرارت از بین نمی‌رود و تنها ویتامین c آن کاهش پیدا خواهد کرد پس رب انار نیز ارزش غذایی بسیار دارد؛ البته اگر از انار مرغوب و طی فرآیند بهداشتی تهیه شده باشد
درباره پلی‌فنول‌ها باید بگوییم که آنها ترکیباتی هستند که در اکثر میوه‌ها و سبزی‌ها به خصوص شا‌توت و انگور قرمز وجود دارند و البته در انار بیشتر به چشم می‌خورند.
در ضمن، اسید آلارژیک یکی از مهم‌ترین ترکیباتی است که در میوه‌های دیگر کمتر دیده شده اما ویژگی انار و رب آن مربوط به وجود همین اسید است.

مواد لازم:

دانه انار ترش: ۵ کیلوگرم
نمک: ۲ قاشق غذا خوری

دستور تهیه:

۱. انار را دانه کنید و لا‌به‌لای آن را نمک بزنید.
۲. انار‌ها را در ظرف در بسته پلاستیکی به مدت یک روز کنار بگذارید.
۳. بعد از یک روز دانه‌های انار را در مخلوط کن بریزید؛ سپس آن را از صافی رد کنید.
۴. آب انار رد شده از صافی را به مدت ۳ تا ۴ ساعت ثابت در یک ظرف سرامیکی یا پلاستیکی نگاه دارید. بعد از این زمان به اندازه یک و نیم لیتر آب انار بردارید و در ظرف مسی بریزید و روی حرارت قرار دهید.
۵. وقتی به جوش آمد دوباره یک لیتر دیگر را کم کم اضافه کنید.

۶. در جوش آخر اگر کف‌های روی ظرف جرم باشد باید حتما سوا شوند؛ در غیر این صورت نیازی نیست که آن‌ها را بردارید.
۷. به مدت ۳ تا ۴ ساعت باید زمان بدهید تا آب انار در حرارت کم بجوشد تا غلیظ شود.

سایر نکات

استفاده از دیگ مسی باعث می‌شود رب انار رنگ تیره تری پیدا کند.

بیتوته

درباره کادوس آوا

پایگاه‌خبری‌کادوس‌آوا ⭕️فرهنگی، هنری و اجتماعی 🔹صدای‌فرهنگ آی‌دی‌تلگرام: t.me/kadusava آی‌دی توییتر: kaduskhabar@

این مطالب را نیز ببینید!

کیوی گیلان محصولی صادراتی

کیوی گیلان محصولی صادراتی

گیلان از مزیت‌های بندری، تجاری و کشاورزی بسیار خوبی برای صادرات کیوی بهره‌مند است و با فعالیت گمرکات استان، زمینه صادرات ۵۰ درصد کل محصول تولیدی کیوی گیلان را به بازار اوراسیا  فراهم کرده است.

طرز تهیه رشته خشکار با آرد برنج

طرز تهیه رشته خشکار با آرد برنج

رشته خوشکار یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و مغزدار گیلانی است، که با خوردن یک بار از آن همیشه طعم آن در ذهن‌تان خواهد ماند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شرکت فیلم سازی سیکا فیلم