صفحه اصلی / جامعه / گیلان سرزمین تمدن‌های تاریخی و آداب و رسوم ‌کهن
شرکت فیلم سازی سیکا فیلم
گیلان سرزمین تمدن‌های تاریخی و آداب و رسوم ‌کهن

گیلان سرزمین تمدن‌های تاریخی و آداب و رسوم ‌کهن

جاذبه‌های توریستی، مواهب طبیعی و خدادادی از جمله ویژگی‌های گردشگری گیلان محسوب می‌شود از سویی دیگر این استان در حال حاضر با دارا بودن چیزی حدود هزار و ۱۷۳ اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی، رتبه چهارم از حیث تراکم آثار تاریخی کشور را به خود اختصاص داده است.

استان گیلان یکی از مراکز پیشتاز در جهت ثبت میراث فرهنگی محسوب می‌شود و در این زمینه از یک پیشینه بسیار قدیمی برخوردار است به طوری‌که مقابر چهار پادشاه شهرستان لاهیجان نخستین اثر تاریخی این خطه بود که حدود ۸۱ سال قبل یعنی در تاریخ ۲۱ آبان سال ۱۳۱۷ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

بررسی‌های دقیق نشان می‌دهد بعد میراثی و صنایع‌دستی از جمله شاخصه‌ها و ابعادی است که در بحث گردشگری گیلان مغفول مانده و به علل گوناگون تاکنون کمتر به آن پرداخته شده است؛ به بیان دیگر در گیلان بیشتر از هر چیز دیگری گردشگری طبیعت مورد توجه مسافران، گردشگران و بازدیدکنندگان قرار گرفته است.

گیلان قابلیت‌های فراوانی در بخش‌های مختلف دارد و ثبت جهانی داشته‌های میراثی جایگاه این استان را در حوزه گردشگری ارتقاء می‌دهد از طرفی به گفته مسئولان ذیربط در اداره کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان ثبت جهانی آثار تاریخی،‌ فرهنگی و طبیعی استان از جمله اهداف این دستگاه اعلام شده است.

معاون میراث‌فرهنگی اداره کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان اظهار داشت: اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان از ابتدای امسال چندین تفاهم‌نامه‌های همکاری با دستگاه‌ها و دانشگاه‌های استان در حوزه‌های مختلف منعقد کرده است.

ولی جهانی از انعقاد ۷ تفاهم‌نامه همکاری در حوزه میراث‌فرهنگی و در راستای صیانت از آثار تاریخی با دستگاه‌های اجرایی استان خبر داد و عنوان کرد: بررسی‌های باستان‌شناختی، انجام عملیات نظارت بر خاک‌برداری و نظارت بر عملیات و مرمت آثار تاریخی از جمله مهم‌ترین موضوعات این تفاهمنامه‌ها محسوب می‌شود.

وی تهیه اطلس میراث‌فرهنگی و پشتیبانی از انجام گمانه‌زنی را از دیگر موضوعاتی که به موجب آن‌‌ها بین میراث‌فرهنگی گیلان و سایر دستگاه‌ها تفاهنامه امضاء شده است خواند و گفت: در بحث مستندسازی و تشکیل پرونده آثار تاریخی، طبیعی و میراث ناملموس نیز همکاری‌های مشترکی بین دستگاه‌های ذیربط شکل گرفته است.

معاون میراث‌فرهنگی اداره کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان هدف تفاهم‌نامه‌های منعقد شده را صیانت از آثار تاریخی استان خواند و افزود: استانداری، جهاد کشاورزی، بنادر و کشتیرانی، مرکز اقیانوس‌شناسی و دانشگاه گیلان از جمله برخی از دستگاه‌هایی هستند که با این اداره کل همکاری دارند.

جهانی با تأکید بر اینکه استان گیلان با دارا بودن هزار و ۱۷۳ اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی، در رتبه چهارم کشوری به لحاظ تراکم آثار تاریخی قرار گرفته است تصریح کرد: صیانت از آثار ارزشمند ثبت شده در فهرست آثار ملی از وظایف ذاتی همه دستگاه‌هاست و همه باید در حفاظت از این آثار تلاش و کوشش کنند.

به گزارش تسنیم، گیلان علاوه بر مظاهر طبیعی و زیبایی‌های چشم‌نوازش با قدمت و پیشینه تاریخی بسیار بالایی که از آن بهره می‌برد به گواه مستندات و شواهد به‌دست آمده از دوره‌های مختلف، از دیرباز تاکنون خواستگاه رویش تمدن‌ها، آداب و رسوم مختلفی بوده که این موضوع به خوبی در آثار تاریخی آن ملموس و قابل مشاهده است.

تسنیم

درباره کادوس آوا

پایگاه‌خبری‌کادوس‌آوا ⭕️فرهنگی، هنری و اجتماعی 🔹صدای‌فرهنگ آی‌دی‌تلگرام: t.me/kadusava آی‌دی توییتر: kaduskhabar@

این مطالب را نیز ببینید!

گیلان اکو موزه‌ پهناور با میراث باستانی نهان در پس هزاره‌ها

گیلان اکو موزه‌ پهناور با میراث باستانی نهان در پس هزاره‌ها

باستان‌شناسی یا آرکِئولوژی (به فرانسوی Archéologie  ) اگرچه در تعریف روشنگری درباره تاریخ بشر است، اما امروز به دغدغه‌ای برای ارتقاء هویت تبدیل شده است و گیلان با مارلیک، لیارسنگ‌بن، گسکر، یسن دیلمان و غار ۲۳۰ هزار ساله‌اش قلمرویی روشن در تاریخ این شاخه از علوم اجتماعی است

کشف غار سه هزار ساله در جنگل‌های‌ گیلان

کشف غار سه هزار ساله در جنگل‌های‌ گیلان

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان از کشف غار سه هزار ساله درجنگل‌های هیرکانی دیلمان واقع در شرق استان خبر داد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شرکت فیلم سازی سیکا فیلم