صفحه اصلی / غذا / خورشت باقلا قاتق – طرز تهیه غذای گیلانی
شرکت فیلم سازی سیکا فیلم
خورشت باقلا قاتق - طرز تهیه غذای گیلانی

خورشت باقلا قاتق – طرز تهیه غذای گیلانی

کادوس آوا: خورشت باقلا قاتق از غذاهای خوشمزه شمالی است که اهالی گیلان و رشت تبحر خاصی در پخت آن دارند. یک خورشت خوشمزه و مقوی که با کمترین و ساده‌ترین مواد پخته می‌شود و بسیار مقوی است

خورشت باقلا قاتق - طرز تهیه غذای گیلانی

وقتی حرف از غذای گیلانی به میان می‌آید، محال است که شما را یاد باقلا قاتق نیندازد. این خورش خوشمزه یکی از معروف‌ترین غذا‌های گیلان و رشت است که در سراسر کشور طرفداران مخصوص به خودش را دارد.باقلا قاتق با پاچ باقالا (باقالی رشتی)، شوید، تخم مرغ، سیر و ادویه درست شده و طرز تهیه آن بسیار راحت است. در ادامه با کادوس آوا همراه باشید تا طرز تهیه این خورش اصیل رشتی را به شما آموزش دهیم و از خوردن آن لذت ببرید.

مواد لازم برای ۶ نفر

لوبیا کشاورزی: ۵۰۰ گرم

سیر خرده شده یا له شده: ۴ حبه

شوید خشک: ۴ قاشق غذاخوری

تخم مرغ: ۲ عدد

آب: ۲ یا ۳ لیوان

نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار دلخواه

روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه

مرحله اول؛ لوبیاها را خیس کنید

برای درست کردن خورش باقلا قاتق رشتی یا شمالی برخلاف اسمش نیازی به باقلا ندارید. در حقیقت برای درست کردن این خورش خوشمزه باید از لوبیا کشاورزی یا لوبیا رشتی که به زبان محلی به آن «پاچ باقلا» می‌گویند استفاده کنید. ابتدا باید لوبیاها را خیس کنید. ۴ الی ۵ ساعت کافی است و در این فاصله دو بار آب آن‌ها را عوض کنید.

طرز تهیه باقلا قاتوق ، یک غذای سنتی برای گیاه‌خواران و گوشت‌خواران - دیجی  فود

مرحله دوم؛ پوست لوبیاها را بگیرید

بعد از این مدت و قبل از پختن باقلا قاتق لوبیاها را آبکش کنید تا آب اضافی آن‌ها گرفته شود. پوست لوبیاها را بگیرید و آن‌ها از وسط دو نیم کنید.

مرحله سوم؛ آماده سازی مواد خورش باقلا قاتق

برای پخت خورشت باقلا قاتق رشتی در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و ۴ عدد سیر رنده شده یا له شده را در روغن تفت دهید در حدی که زیاد بوی سیر بلند نشود و سیرها نسوزند. به جای روغن مایع می‌توانید از روغن حیوانی استفاده کنید این بستگی به ذائقه شما دارد. مقدار سیر هم به ذائقه شما بستگی دارد. می‌توانید از سیر بیشتری اضافه کنید.

سیرها که تفت خورد و کمی بوی سیر بلند شد، لوبیاهای آبکش شده را اضافه کنید و تفت بدهید. زردچوبه و شوید تازه یا خشک را هم اضافه کنید و تمام مواد داخل قابلمه را تفت دهید. ده دقیقه زمان برای تفت کافی است. در مرحله بعد آب را اضافه کنید و وقتی که آب به جوش آمد شعله گاز را کم کنید تا روی حرارت ملایم گاز لوبیاها خوب بپزند.

مرحله چهارم؛ جا افتادن خورش باقلا قاتق

پخت لوبیا کشاورزی زمان زیادی نیاز ندارید حدود ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت زمان کافی است. در اواسط پخت خورش نمک و فلفل آن را اندازه کنید.

طرز تهیه باقلا قاتوق ، یک غذای سنتی برای گیاه‌خواران و گوشت‌خواران - دیجی  فود

مرحله پنجم؛ شکستن تخم مرغ در باقلا قاتق

وقتی که لوبیاها پخت و آب خورشت به اندازه دلخواهتان رسید تخم مرغ‌ها را داخل باقلا قاتق بشکنید. بهتر است تخم‌مرغ‌ها را هم نزنید تا درسته بمانند و خورشت شکل زیباتر و رسمی‌تری داشته باشد. خورش باقلا قاتق را با برنج سرو کنید.

فوت و فن های مهم پخت خورشت باقلا قاتق رشتی

  • بهتر است ابتدا تخم مرغ‌ها را در یک ظرف جداگانه بشکنید و زمانی که از سالم بودن آن‌ها مطمئن شدید در خورش بریزید.
  • برای درست کردن باقلا قاتق به جای شوید خشک از شوید تازه هم می‌توانید استفاده کنید.
  • به جای لوبیا کشاورزی از باقالی تازه هم می‌توانید استفاده کنید.
  • باقلا قاتق را با سیر ترشی و برنج کته سرو کنید.
  • در گیلان و رشت رسم است که برخی غذاها را با ماهی شور به عنوان چاشنی سرو می کند. یکی از این غذاها باقالی قاتق است.
  • طرز تهیه باقلا قاتق با ماهی شور دودی هم مرسوم است. برای این کار باید یک تکه ماهی شور را در یک کاسه مقاوم به حرارت قرار دهید. موقع دم کردن برنج کاسه ماهی شور را روی برنج بگذارید. درب قابلمه برنج را با دم کنی بپوشانید. صبر کنید تا برنج با ماهی شور دم بکشد. موقع سرو برنج ماهی شور را به عنوان چاشنی روی برنج تکه تکه کنید.
طرز تهیه باقلاقاتوق رشتی

hamedarib

درباره کادوس آوا

پایگاه‌خبری‌کادوس‌آوا ⭕️فرهنگی، هنری و اجتماعی 🔹صدای‌فرهنگ آی‌دی‌تلگرام: t.me/kadusava آی‌دی توییتر: kaduskhabar@

این مطالب را نیز ببینید!

کیوی گیلان محصولی صادراتی

کیوی گیلان محصولی صادراتی

گیلان از مزیت‌های بندری، تجاری و کشاورزی بسیار خوبی برای صادرات کیوی بهره‌مند است و با فعالیت گمرکات استان، زمینه صادرات ۵۰ درصد کل محصول تولیدی کیوی گیلان را به بازار اوراسیا  فراهم کرده است.

طرز تهیه رشته خشکار با آرد برنج

طرز تهیه رشته خشکار با آرد برنج

رشته خوشکار یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و مغزدار گیلانی است، که با خوردن یک بار از آن همیشه طعم آن در ذهن‌تان خواهد ماند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شرکت فیلم سازی سیکا فیلم