اگر به خواص درمانی سیر علاقه دارید اما به خاطر بویی که ممکن است اطرافیان را آزار دهد از خوردن آن امتناع میکنید یک پیشنهاد ویژه برای شما داریم. یک غذا با مرغ،سیر قلیه مرغ شمالی که با برگ سیر تازه درست میشود. این بار در غذاهای گیلانی طرز تهیه یک غذای اصیل و خوشمزه گیلانی، سیر قلیه مرغ را به شما آموزش می دهیم.
مرغ را پاک کرده، بشویید و کمی نمک بزنید و با زردچوبه و روغن کمی سرخ کنید تا رنگ مرغ تغییر کرده و سفید شود. لپه را بشویید و داخل قابلمه مرغ بریزید و پس از اینکه کمی تفت دادید یک تا دو لیوان آب در قابلمه بریزید تا مرغ نیمپز شود.
مواد لازم
مرغ متوسط…………..۱ عدد
لپه……………… ۲ قاشق غذاخوری
برگ سیر…………… ۳ تا ۴ عدد
تخممرغ……………. ۳ تا ۴ عدد
روغن…………… به میزان لازم
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین……………….. به میزان لازم
روشتهیه
مرغ را پاک کرده، بشویید و کمی نمک بزنید و با زردچوبه و روغن کمی سرخ کنید تا رنگ مرغ تغییر کرده و سفید شود. لپه را بشویید و داخل قابلمه مرغ بریزید و پس از اینکه کمی تفت دادید یک تا دو لیوان آب در قابلمه بریزید تا مرغ نیمپز شود.
سیرها را روی تخته با چاقو به طور یکدست خرد کنید. سپس آن را در ظرفی پر از آب بریزید تا خوب خیس بخورد و دو بار آن را بشویید و در آبکش بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. سیرها را در تابه ریخته با کمی نمک، زردچوبه و روغن خوب سرخ کنید. روغن باید به اندازهای باشد که سیرها نسوزد و به تابه نچسبد. تخممرغها را خوب بزنید و سیرها را در وسط تابه جمع کنید.
تخممرغ زده شده را روی آن بریزید. حرارت زیر تابه را کم کنید تا تخممرغ خودش را بگیرد و با سیر قاطی شود. سیر و تخممرغ را که با قاشق به قطعات کوچکتری تقسیم کردهاید به قابلمه مرغ اضافه کنید. نمک غذا را اندازه کنید. فلفل و دارچین را نیز به غذا افزوده و بگذارید تا روی حرارت ملایم آرام بجوشد و به روغن بیفتد. سیر قلیه مرغ را میتوان با گوشت اردک و مرغابی نیز آماده کرد.
پس از سرو این غذای خوشمزه می توانید آن را با انواع چاشنی های گیلانی میل کنید و در کنار خانواده از طعم جادویی غذاهای گیلانی لذت ببرید.