صفحه اصلی / غذا / با خوردن این ۱۰ غذای زمستانی ایرانی گرم بمانید
شرکت فیلم سازی سیکا فیلم
با خوردن این ۱۰ غذای زمستانی ایرانی گرم بمانید

با خوردن این ۱۰ غذای زمستانی ایرانی گرم بمانید

کادوس آوا: بر اساس طب سنتی و ایرانی خوردن غذای زمستانی ایرانی با طبع گرم می توانند به شما کمک کنند تا در فصل سرما بدن تان گرم باقی بماند و مشکلاتی مثل لرز، کم ‌خونی، سرما خوردگی، حرارت پایین بدن، خستگی بیش از حد و… را درمان کنید.

معرفی خوراکی های با طبع گرم 

طب ایرانی و سنتی غذاها را به دسته ها و گروه های مختلفی تقسیم کرده و تلاش می کنند تا با این دسته بندی از خواص و ویژگی های غذاها و خوراکی های مختلف استفاده کنند.

یکی از دسته بندی های مرسوم که در این مطلب قصد داریم تا آن را مورد بررسی قرار دهیم خوراکی ها با طبع گرم هستند. متضاد این دسته از خوراکی ها، مواد غذایی با طبع سرد هستند.

بر اساس طب سنتی و ایرانی خوردن خوراکی های با طبع گرم می تواند به شما کمک کند تا در فصل سرما بدن تان گرم باقی بماند و مشکلاتی مثل لرز، کم ‌خونی، سرما خوردگی، حرارت پایین بدن، خستگی بیش از حد و… را درمان کنید.

خوردن ده خوراکی با طبع گرم که در ادامه به شما معرفی می کنیم می تواند باعث است که در فصل سرما بدن تان گرم باقی بماند و با بیماری های مرسوم در این فصل مبارزه کنید و به آن ها مبتلا نشوید.

۱) لبنیات

یکی از مهم ترین خوراکی های با طبع گرم که توسط متخصصین طب سنتی و ایرانی پیشنهاد می شود که در فصل سرما مصرف آن را به طرز چشمگیری افزایش دهید، لبنیات است.

شما می توانید با میل کردن لبنیات مختلف مثل ماست چکیده، شیر گوسفند، کره، پنیر، شیر شتر، شیر میش، خامه و… طبع بدن خود را گرم نگه داشته و در فصل سرما با مشکلات مختلف این فصل مبارزه کرده و با آن ها مواجه نشوید.

با توجه به گرم بودن طبع لبنیات، پیشنهاد ما این است که حتماً در فصل های سرد سال صبحانه های مفصل با لبنیات مختلف را میل کنید.

۲) حبوبات

دسته دیگری از خوراکی های با طبع گرم، حبوبات هستند. حبوبات شامل مواردی چون گندم، انواع لوبیا، لپه، برنج کته، جو، نخود و… می شوند.

این خوراکی ها و غذاهایی که در آن از انواع حبوبات استفاده می شوند، می توانند به بدن شما کمک کنند تا در فصول سرد سال گرم باقی بمانید. از مهم ترین خوراکی هایی که با حبوبات درست می شوند می توان به آب گوشت یا آش اشاره کردد.

البته باید به این نکته توجه داشت که خوردن غذاهایی با این طبع در فصل های گرم سال می تواند باعث چاقی شود، چرا که تمامی این مواد دارای انرژی بوده و اگر فرد فعالیت نداشته باشد، مصرف این مواد می تواند باعث افزایش وزن او می شود.

۳) آجیل ها و مغزها

خوردن انواع آجیل ها و مغزهایی مثل بادام، گردو، بادام هندی، پسته، فندق، تخمه آفتابگردان، تخم خربزه، چلغوز، کنجد و… می تواند باعث گرم شدن طبع شما شود. حتی روغن های مختلف نیز چنین ویژگی داشته و می توانید از آن ها استفاده کنید. از مهم ترین روغن هایی با طبع گرم می توان به روغن دنبه، روغن کنجد، روغن زیتون، روغن بادام و… اشاره کرد.

۴) انواع صیفی جات

در بین ما ایرانیان خوردن شلغم در فصل زمستان به عنوان یکی از روش های قطعی برای افزایش مقاومت بدن و درمان سرما خوردگی شناخته می شود، اما افراد حرفه ای و متخصص در زمینه علم طب سنتی علاوه بر شلغم شما را تشویق می کنند تا سایر صیفی‌ جات نظیر بادمجان، خیار، پیاز، سیر، موسیر، کلم، کرفس، هویج و… را نیز میل کنید. چرا که به دلیل گرم بودن طبع این مواد، آن ها خاصیتی همچون شلغم داشته و باعث می شوند تا شما در فصل زمستان بدن گرم و مقاومی داشته باشید.

۵) میوه های گرم

اگر در فصل زمستان به دنبال میوه هایی با طبع گرم هستید، می توانید گزینه های مختلفی مثل نارنج، خرمالو، نارگیل، طالبی، گرمک، انبه، زیتون، گلابی، به، آناناس، گیلاس، انگور، خرما، موز، کشمش و… را امتحان کنید.

میوه های گفته شده با داشتن طبع گرم به شما کمک می کند تا با افزایش گردش خون و انرژی در بدن خود، سردی را از بدن تان دور کنید.

۶) ریشه هایی با طبع گرم

زردک و سیب زمینی ترش به عنوان تنها ریشه هایی هستند که طبع گرم دارند و با چنین ویژگی شناخته می شوند. شما می توانید از آن ها به عنوان خوراکی در فصل زمستان استفاده کنید.

۷) گوشت

اکثر گوشت ها دارای طبع گرم بوده و استفاده از آن ها باعث می شود تا شاهد افزایش گردش خون و انرژی در بدن باشید. همین موضوع باعث می شود تا سردی بدن از بین رفته و بیماری هایی که با سرد بودن بدن به وجود می آیند مثل درد در ناحیه مفاصل، درد معده، بیرون روی و… از بدن شما خارج شده به سرعت درمان شوند.

از مهم ترین گوشت هایی که طبع گرم دارند می توان به گوشت گوسفند، جگر سیاه و سفید، زبان و چشم، کله پاچه، گوشت مرغ، بوقلمون، میگو، گوشت آهو، گوشت اردک، گوشت شترمرغ، گوشت شتر، گوشت خروس، کباب، دل، گوشت غاز و… اشاره کرد.

۸) ادویه جات

به شما پیشنهاد می دهیم که حتی اگر در فصل زمستان به غذای زمستانی ایرانی با طبع گرم دسترسی ندارید و یا به هر دلیلی مجبور هستید تا از یک خوراکی با طبع سرد استفاده کنید، با استفاده از ادویه جات مختلف تلاش کنید تا طبع گرم را به غذای خود بدهید.

ادویه هایی همچون آویشن، دارچین، زیره، فلفل، زنجبیل، کاکائو، هل، شکر سرخ، شکر سفید، نمک، زعفران، زنیان، سیاهدانه، زردچوبه، خردل و… از مهم ترین ادویه جاتی هستند که دارای طبع گرم بوده و می توانند این طبع غذای شما نیز بدهند.

۹) انواع عرقیجات و مرکبات

ایرانیان از عرقیجات مختلف و مرکبات در گذشته همواره استفاده می کردند، اما متاسفانه در سال های اخیر مصرف عرقیجات و مرکبات بین مردم ما به طرز چشمگیری کاهش پیدا کرده است و همین موضوع باعث شده تا شاهد مشکلات و بیماری های مختلفی در بین افراد باشیم.

مصرف هر یک از عرقیجات با توجه به خواص درمانی که دارند، می توانند بیماری های شما را برطرف کرده و شما را از مصرف داروهای شیمیایی نیز بی نیاز کنند.

اگر به دنبال عرقیجات و مرکباتی با طبع گرم هستید، به شما شیره خرما، شیره انگور، ارده، خاکشیر، سمنو، عرق بهار، عسل، سمنو و… را پیشنهاد می دهیم چون می توانند به شما کمک کند تا طبع بدن خود را با استفاده از این خوراکی ها گرم کنید.

۱۰) سایر موادی که باعث گرم شدن طبع افراد می شوند

علاوه بر تمام غذای زمستانی ایرانی از آن ها نام بردیم، روشن کردن اسپند نیز می تواند باعث گرم شدن طبع افراد شود. به شما پیشنهاد دهیم تا در فصل زمستان به صورت منظم و مداوم اقدام به روشن کردن اسپند کنید. از سوی دیگر به عنوان میان وعده نیز حتماً از چای سبز و چای سیاه استفاده کنید تا طبع بدن شما گرم باقی بماند.

غذای زمستانی ایرانی پیشنهادی با طبع گرم

در بالا مواردی که به صورت کلی دارای طبع گرم هستند را به شما معرفی کردیم، اما در این بخش قصد داریم تا چند غذای مختلف که با استفاده از مواد پخته شده و به وجود می آیند را نام ببریم. این غذاها به واسطه داشتن موادی با طبع‌ گرم، خودشان نیز گرم هستند.  از مهم ترین این غذاها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • انواع آبگوشت
  • قرمه سبزی
  • سبزی پلو
  • دمپختک
  • انواع آش
  • سمنو
  • انواع کباب
  • فلافل
  • کوکو
  • حلوا
  • سبزی پلو
  • خوراک لوبیا
  • سوهان
  • نیمرو
  • شیرین پلو
  • اشکنه
  • سبزی پلو
  • قیمه

درست کردن این غذای زمستانی ایرانی در فصول سرد سال مثل پاییز و زمستان به شما کمک می کنند تا بدن تان با افزایش گردش خون و انرژی گرم باقی بماند و سرما نخورید.

درباره کادوس آوا

پایگاه‌خبری‌کادوس‌آوا ⭕️فرهنگی، هنری و اجتماعی 🔹صدای‌فرهنگ آی‌دی‌تلگرام: t.me/kadusava آی‌دی توییتر: kaduskhabar@

این مطالب را نیز ببینید!

کیوی گیلان محصولی صادراتی

کیوی گیلان محصولی صادراتی

گیلان از مزیت‌های بندری، تجاری و کشاورزی بسیار خوبی برای صادرات کیوی بهره‌مند است و با فعالیت گمرکات استان، زمینه صادرات ۵۰ درصد کل محصول تولیدی کیوی گیلان را به بازار اوراسیا  فراهم کرده است.

طرز تهیه رشته خشکار با آرد برنج

طرز تهیه رشته خشکار با آرد برنج

رشته خوشکار یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و مغزدار گیلانی است، که با خوردن یک بار از آن همیشه طعم آن در ذهن‌تان خواهد ماند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شرکت فیلم سازی سیکا فیلم