کادوس آوا: متنجان خورش یک غذای سنتی خوشمزه است که در فرهنگ غنی خوراک گیلانی پخت می شود، معمولا این خوراک را در مراسم رسمی یا مهمانی های خاص تهیه می کنند و مانند همه غذاهای گیلانی خاص و بسیار خوشمزه است.
مواد لازم:
مرغابی (میتوانید از اردک، مرغ یا خوتکا هم استفاده کنید) ۱ عدد
گردو ۵۰۰ گرم
برگه قیسی ۲۵۰ گرم
کشمش بی دانه نیم پیمانه
رب انار (ملس یا ترش) ۲ قاشق غذا خوری
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذا خوری
شکر (نصف) قاشق غذا خوری
گلپر ۲ قاشق مربا خوری
آب انار (ترش) ۲ پیمانه
نمک و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا مرغابی را پاک کرده و بشویید و کمی نمک به آن بزنید. مغز گردو را سائیده و نرم کنید. در یک قابلمه آب انارترش، زردچوبه و نمک را با یک لیوان آب بجوشانید.
گردوی سائیده را اول کمی در آب حل کنید، سپس داخل قابلمه بریزید و بگذارید تا حدود ۴ تا ۵ ساعت با حرارت ملایم جا بیفتد. اگر غلیظ بود در آن آب سرد بریزید تا گردو به روغن بیفتد.
ترشی و نمک آن را اندازه کنید. توجه داشته باشید هر قدر پخت گردو طولانیتر باشد خورش بهتر جا میافتد. مرغابی را با مقدار کمی روغن در تابه تفت داده و به قابلمه اضافه کنید.
بعد از آن که پخته شد رب گوجه فرنگی و رب انار را اضافه کرده و بعد قیصی و کشمش را در خورش بریزید و اجازه دهید تا خوب پخته شود. در انتها به متنجان خورش گلپر بزنید و بگذارید تا خوب به روغن بیفتد.
سایر نکات
۱) در صورتی که به مرغابی دسترسی نداشتید از مرغ یا اردک یا خوتکا استفاده کنید.
۲) اگر آب انار نداشتید از آبغوره استفاده کنید.
۳) میزان ترشی و شیرینی این غذا را با توجه به ذائقه خود تنظیم کرده و در صورت دلخواه میزان شکر و مواد ترش را تغییر دهید.
۴) این غذا باید ظاهری شبیه فسنجان داشته باشد.
۵) هر چقدر زمان پخت این خورشت طولانی تر شود این غذا بهتر جا می افتد.
۶)این خورش را به همراه برنج گیلانی سرو نمایید.