یکی از غذاهای پرطرفدار و راحت برای دورهمیها، خورش انار مسما گیلانی است که البته طرفداران پر و پا قرصی هم دارد. در طرز تهیه خورش انار مسما گیلانی که به آن خورش انار هم گفته میشود، میتوان از مرغ یا گوشت قلقلی استفاده کرد. طرز تهیه خورش انار مسما گیلانی را در مجموعه غذای گیلانی، کادوس آوا بخوانید. و خوردن این غذا را علاوه بر طعم هیجانانگیزش به دلیل خواص بینظیر انار برای درمان سرما خوردگی، کرونا، دیابت و … به شما توصیه میکنیم.
طرز تهیه خورش انار مسما
زمان تقریبی پخت: ۴۵ دقیقه
مواد لازم:
مرغ: ۱ عدد کامل یا ۲ عدد سینه
پیاز: ۱ عدد متوسط
دانه انار: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
آب انار: ۲ لیوان دستهدار فرانسوی
رب گوجه: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
زعفران دم کشیده: ۱ قاشق چایخوری
نعنا و جعفری ساطوری شده: ۳ تا ۵ قاشق غذاخوری
طرز تهیه خورش
مرحله اول
پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و مرغ را در آن سرخ کنید. برای خوشطعم شدن و گرفتن بوی زهم، بعد از اینکه مرغ به رنگ سفید یا کمی طلایی درآمد، زردچوبه، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید.
رب گوجه، جعفری و نعنا را به همراه دانههای انار به مرغ اضافه کنید و کمی تفت بدهید. سپس در ظرف را بگذارید.
مرحله دوم
بعد از ۵ دقیقه آب انار را اضافه کنید. بعد از اینکه آب انار جوش آمد، در ظرف را بگذارید و حرارت را کم کنید تا مرغ بپزد.
اگر آب انار کم بود، کمی آب جوش اضافه کنید ولی باید حواستان باشد که در پایان خورش را وقتی از شعله بردارید که آب آن تقریبا کشده شده و غلیظ باشد.
مرحله سوم
در ۱۵ دقیقه پایانی، زعفران دم کشیده را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. همچنین اگر میخواهید خورش انار مسمایتان، کمی ترشتر شود، در همین مرحله به آن کمی آبغوره اضافه کنید.
اگر از انار ترش استفاده میکنید در صورت تمایل میتوانید یک قاشق چای خوری شکر به آن اضافه کنید تا طعم ملسی پیدا کند.
به دلیل وجود انار در این دستور غذایی، ممکن است خورش مسما ترش شود، پس مراقب باشید.
فوت و فن طرز تهیه انار مسما گیلانی
*اگر به آب انار دسترسی ندارید میتوانید از رب انار استفاده کنید و در مرحله پایانی، به خورش انار مسما اضافه کنید.
*در تهیه خورش انار مسما میتوان به جای آب از آب پرتقال هم استفاده کرد.
*میتوانید به جای جعفری و نعنا، از یک قاشق چایخوری پودر گلپر استفاده کنید.
*برای مجلسیتر شدن خورش انار مسما، مرغ را به طور کامل سرخ کنید و آن را تکه تکه نکنید.